Birthebilder-boble.jpg

"BLÅ BOBLE BLUES"

Arbeidskrav 1, del 1 og 2- Selvvalgt tema:

Del 1:
Selvvalgt tema for videre arbeid med foto og grafikk:
Med utgangspunkt og ideer fra "Workshoppen" med en bildeserie om et tema i flere bilder- vurderer jeg å jobbe videre med fotografering av ulike fremkomstmidler-kanskje bobler, som jeg synest er svært estetiske og spennende motiv. Bildene kan gjerne få frem følelser eller sterke kontraster. Jeg vil også fokusere på fargebruk og kontrastene de kan skape.

Del 2.
Bildet er tatt en tidlig, kald vintermorgen. Boblen stod parkert langs veien sammen med flere andre biler som var mye mer moderne og "velpleide". Den så trist og forlatt ut blandt de andre bilene- derfor kaller jeg dette fotoet "Blå boble blues".

Hovedmotivet er boblen i forgrunnen, gjærdet med sin horisontale linje Linjer i mellomgrunnen skaper ro i bildet. Bakgrunnen består av hus og trær som gir romfølese Romskapende virkemidler og perspektiv i bildet. Perspektiv
Formatet på bildet er liggende, dette også for å understreke den rolige, kalde, og triste stemningen.

Under redigeringsarbeidet jobbet jeg mest med fargene Farge, fargekontraster i fotoet, for å få frem en kald og trist følelse. Boblen har fått en lysere og mer turkis farge, mens rustflekkene og huset i bakgrunnen har fåttt en varmere og mer orange fargenyanse. Bruken av komplimentærkontrast og varm- kald kontrast Farge, fargekontraster forsterker da følelsen av den litt slitte og forlatte bilen i veikenten. Gjærdet sin farge er endret fra grønt til grått, siden det skulle gi et tristere og strengere preg. Trærne i bakgrunnen er gjort mørkere og gråere også.

Noe av sneen har blitt klonet for å fjerne unødvendig "rot" i bildet.

TILBAKEMELDING TIL BIRTHE FRA SIW PÅ SELVVALGT TEMA BOBLE:
Det første jeg ser er jo rustflekkenes harmoni og gjentakelse i husfargen. Så kommer hjulkapslens lys grønne farge som med en gang løper opp til trestammene og gjentaes der. Den grå asfalten under bilen og gjerdet er den tredje gjentakelsen som fanger blikket. God balanse i bildet med tredeling på himmel, gjerde, bakke hvor bilen skjærer fint inn og lager en kontrast. Bilen har stor personlighet og det humoren ligger latent i bildet. Et spennende utgangspunkt.
Avstanden er litt lik på hver side av bilen den kunne kanskje vært litt større på høyre side for å øke romfølelsen ?
Siw