sne4.jpg
Arbeidskrav - Nærhet
Bilde er tatt på en litt overskyet ettermiddagen. Prøvde meg ut med ulike blendere og isoverdier. Mens jeg tok bilder kom noen solstråler og ga mer dybde og skinn i motivet.

Bilder er tatt med Olympus digitalkamera med en blender på f8, lukker på 1/50 og en isoverdi på 200.
Prøvd ut å gjøre bilde skarpere med å bruke lyshetskanalen i labfargermodus (Image/mode/labfarger) - når den var valgt bruke jeg uskarp mask en gang, gikk på redigere og jobbet med utoningen til 50% før brukte uskarp mask på nytt. Når jeg var ferdig valgte jeg RGB modus på nytt. Syns det ble større skarphet i bildet.
Jobbet med å få frem kontrastene og bruke Image – adjustment – levels (histrogram) og blur tool for å få bakgrunn til å trekke seg mer tilbake.Jobbet med å få frem kontrastene og bruke Image – adjustment – levels (histrogram) og blur tool for å få bakgrunn til å trekke seg mer tilbake.

Har valgt å lage en myk uttoning for å fremme det lette utrykket i motivet.

Valgte et liggende format. Motivet er et utsnitt av en busk med snø på grenene. Forgrunn er en gren med snøkrystaller, mellom grunn er noen kvister og i bakgrunn er det snø. Et vanskelig tema og ser at kontrastene mellom forgrunn og bakgrunn kunne vært større. Valgt gren overlapper snøen i bakgrunn. Lys og skygge skaper kontraster i bildet og er med på å gi dybde. Diagonal komposisjon i bilde.

FAGLIG TILBAKEMELDING:
Spennende valg av motiv. Bildet gir meg en følelse av ro, samtidig skaper du spenning med de diagonale linjene. Er enig med at kontrastene mellom for og akgrunne kunne vært litt større. Er usikker på om jeg ville valgt den myke uttoningen i kantene eller ikke.

Mvh
Birthe

Et nydelig bilde. Lyset et spesielt vakkert og jeg er imponert over de ulike valørene du har fått fram. Det gnistrer!
Mvh Anne-Sophie

Tilbakemelding fra Bjørg:
Spennende å se hvordan du har fått fram snøkrystallene! Kan den myke uttoningen være med på å gi fokus mot de litt diffuse grenene i bakgrunnen? Altså slik at en mer tydelig avslutning kan gi mer fokus mot den grenen som er klar. En spennende friskhet i bildet slik du har fremstilt lyset og skyggene i bildet.