justert_øyeblikk.jpg


Den blå timen,-fang øyeblikket.

Jeg har alltid tenkt at slike vakre naturopplevelser, øyeblikk i en helt vanlig hverdag, får proffe fotografer ta seg av,-jeg får gjemme dem i hodet mitt…..

Men:
Bildet er tatt fra min gårdsplass 30.januar 2011 sent på ettermiddagen, i blåtimen. Digitalt kamera NIKON D 90 i autofokus.
Jeg ønsket å forsterke fargene og stemningen, så bildet er behandlet i Photoshop i colour balance, der skyggene er justert til et blåere utrykk.
De visuelle virkemidlene i dette bildet er: liggende format for å forsterke de vertikale linjene som er i bildet, skyene og kraftledningen.
Det er tydelig vertikale og horisontale linjer som avtegner seg i bildet og skaper kontraster og retninger i silhuetten.
Skiløypa skaper en s-formet linje som leder blikket oppover bakken, fra betrakteren og mot horisonten.
Formkontrastene er her de store flatene med snø og himmel, som er brutt opp med et hus øverst i venstre billedkant, dette gjør at komposisjonen blir asymmetrisk og spennende. Himmelen har størst flate, nettopp for å understreke stemningen, og forsterke kontrastene i komposisjonen.
Fargekontrastene er lys/mørk, orange mot det blå.

Komemtar fra Thor Hermann : Flott og stemningsfyllt bilde, dette er virkelig tatt i den blå timen. Dette lyset er jo vanskelig å få fotografert, og måten du har brukkt photoshoppen på forsterker lyset på en fin måte. Jeg synes at du har valgt et motiv med fine fargenyanser, og nettopp de horisontale linjene i bldet gir mye dybde i bildet og danner nærmest et eget abstrakt bilde/mønster i fotografiet ditt.Fra Tina: Jeg slutter meg til Thor Hermann. Jeg har sett bilde både på fastmaskinen og min bærbare. På fastmaskinen kommer stemningen ikke fram når formatet er lite,- så jeg har gjort det litt større (men det kan du jo bare endre tilbake) På den maskinen blir bildet litt glorete,- men på den bærbare er det bare vakkert,- så det har mye å si!!! Balansen mellom lys mørk og varm kald-kontrasten er flott, synes jeg. Skulle gjerne diskutert ledningene i forgrunnen,- jeg er usikker. De gir smal-bred kontrast, gjentar ledningene i bakgrunnen og er med på å gi dybde, men samtidig synes jeg kanskje at de klipper opp skyen på en nesten symmetrisk måte. Kanskje blir det litt for dominerende? Faglig tilbakemeldingEt behagelig og avslappende motiv. Fargene er i komplementærkontrast, oransje - blå, farge på jordet går mot lilla. Horisontale, vertikale og en s-formet linje er betydelige virkemiddel i bildet. Fin gjentagelse av de mørke fargene som nærmest er svart, som på hus, master og strømledninger. Kristine Fra Mari: jeg er enig i dine refleksjoner på bruk av visuelle virkemidler. Jeg skal ikke være subjektiv her. Det som er tydelig her og også helt naturlig er alle linjene som trer frem i motivet. Det er også en fremtredende fargekontrast i bildet, som tydeliggjør horisontlinjen. Blikkfanget faller automatisk på det aller lyseste. Mvh Mari